Blog jednog nezaposlenog

Na temu zapošljavanja na internetu se može pronaći mnogo članaka. Možete pronaći savete za pisanje CV-a, motivacionog pisma, kako da se pripremate za razgovore, kakva pitanja možete da očekujete I mnogo više stvarno korisnih informacija.

redoviMedjutim, da li vam se čini da su ti saveti možda malo previše uopšteni i bezlični? Da li vam se čini da se možda ne možete pronaći u tome jer kao da su to saveti koji bi bili primenjivi kada bismo živeli u idealnom društvu?
Da li vam se čini da su saveti koje dobijate pomalo staromodni i nisu u skaldu sa saveremenim kretanjima?

Pre nekoliko dana u jednim od najtiražnijih dnevnih novina pročitao sam članak na temu gubitka posla i saveta kako da izgurate taj težak period. Bio sam šokiran kada sam nakon nekoliko i iole primenjivih saveta, pročitao da savetuju da nezaposleni listaju dnevnu štampu u kojima se postavljaju oglasi i da na taj način budu aktivni u traženju posla!

Pošto pratim situaciju na tom polju odredjeni vremenski period sa sigurnošću mogu da tvdim da već nekoliko godina ne postoje dvevni listovi (barem oni visokotiražni, ne govorim o lokalnim) koji objavljuju rapisane konkurse (osim onih državnih poslova koji se moraju po zakonu objavljivati u dnevnoj štampi) i samim tim mi taj savet deluje kao savet nekog novinara ili psihologa koji je postavljen reda radi da bi se popunio prostor na stranici a ne da bi se pomoglo nama nezaposlenima.

Baš iz tog razloga odlučio sam se da napišem jednu iskrenu priču o tome kako sam se ja LIČNO borio da pronadjem novi poslovni izazov, kako sam se ja pripremao za razgovore, kroz kakva testiranja i procese sam prolazio.

Jednostavno da vam dam što više konkretnih informacija kroz iskustva koja sam stekao kroz višemesečnu posvećenost tome i koja su me zbog rada na usavršavanju tih tehnika dovele do toga da konačno pronadjem posao koji me ispunjava i koji me podstiče da dajem svoj maksimum kako bi doprineo razvoju kompanije

 

Share