Da li je Email potpis bitan prilikom aplikacije za posao?

Kada ste u procesu traženja posla, veoma je bitno da u potpisu mejla postavite svoj profesionalni potpis. To nije samo pitanje ostavljanja dobrog utiska.

Vaš e mail potpis takodje omogućava profesionalnim menadžerima ljudskih resursa da lakše saznaju neke dodatne informacije o vama putem društvenih mreža ili da lakše stupe u kontakt sa vama.
Vaš email potpis treba da sadrži vaše ime, telefonski broj i email adresu. Ukoliko posedujete profil na društvenoj mreži LinkedIn dodajte URL vašeg profila tako da osoba koja je dobila mejl od vas može da pregleda vaš CV i na toj mreži. Ukoliko koristite mreže kao što su Twitter i Google+ profesionalno, odnosno ukoliko pazite šta objavljujete na istima, dodajte link i kao profilima na ovim mrežama. Takodje ukoliko vodite blog ili imate svoj sajt, takodje možete i ove kontakte ostaviti.

Email potpis se stavlja na dno odnosno kraj vašeg mejla. Pored ovih osnovnih informacija možete i dodati neku rečenicu koja predstvlja vaš moto, neku izreku koju volite ili slično.

Potpis možete ručno upisivati prilikom slanja svakog mejla ili automatski podesitit prilikom slanja svakog mejla. Ukoliko vam ova druga opcija predstavlja problem, u narednih nekoliko rečenica ćemo vam objasniti kako da podesite email potpis za vaš Gmail nalog.

Podešavanje Gmail naloga je veoma lako

Kada ste se ulogovali na svoj nalog, udjte u opciju Settings.

Idite na dno stranice i videćete opciju Signature. Odčekirajte No signature i u text box unesite vaš potpis.

PotpisNaš predlog je da ne ubacujete više od 5 linija teksta.

Kliknite dole na Save changes i spremni ste za slanje automatizovanog potpisa.

 

Share