Da li je istina da biste mogli da dobijete i do 1,500 $ od LinkedIn-a?

LinkedIn, društvena mreža za profesionalce, će morati da isplati 13 miliona dolara odštete nakon što je pristala na nagodbu nakon sudskog procesa zbog slanja „previše mejlova“.

Razlog zbog čega će ova mreža morati da plati i do 1,500 $ korisnicima jeste usluga „Add Connections“ koja je omogućavala da uvezete kontakte preko email-ova, a LinkedIn je slao nakon toga poziv na povezivanje.

linkedinMedjutim, ako osoba nije odgovorila na poziv, LinkedIn je preuzeo inicijativu i slao follow-up mejl kako bi podsetio tu osobu da postoji poziv na povezivanje na čekanju. Sud je odlučio da je ova akcija uradjena bez korisnikovog saznjanja i pristanka.

 

LinkedIn se nije složio sa tim da je nešto pogrešno uradio ali je pristao na pogodbu.

Svi koji su koristili ovu opciju izmedju 17.09.2011 i 31.10.2014 su u mogućnosti da podnesu zahtev za odštetu. Oni koji se kvalifikuju za to, dobili su od LinkedIn-a, šta drugo nego obaveštenje putem mejla i identifikacionu šifru i ovde mogu da podnesu zahtev za odštetu.

U zavisnosti koliko ljudi podnese zahtev, svaki individualni korisnik bi mogao da dobije i do 1,500 $, mada je izglednije da će se raditi o manjoj svoti. Zahtevi za odštetu moraju biti predati do 14.12.2015 godine a finalno odobrenje će biti sprovedeno 11.02.2016 godine.

 

Share