Konačno je dokazano, vaš šef je stvarno psihopata!

Jedan od pet korporacijskih šefova jeste psihopata, pokazuje najnovija studija. Obavezno poslušajte ove savete da naučite kako da se nosite sa ovom vrstom šefova kako biste sačuvali zdrav razum.

Ovo novo istraživanje je možda konačno potvrdilo ono na šta odavno sumljate, a to je da vaš šef stvarno LUD.

Prema pisanju The Telegraph-a, 21% korporacijskih šefova ima klinički povišen nivo psihopatskih osobina ili teži oblik antisocijalnog poremećaja ličnosti – ugrubo skoro isti procenat kao među zatvorenicima.
Istraživanje je sprovedeno od strane Bond Univerziteta na uzoru od 261 profesionalnih šefova u Sjedinjenim Američkim Državama.

images (2)

Udeo psihopata u običnom građanstvu je 1 od 100 pa vi sami možete izvesti zaključak koliko je odstupanje u odnosu na poslovni svet koji podriva određene nagone šefovima.

Okarakterisano kao impulsivno i neodgovorno ponašanje, neki znakovi antisocijalnog poremećaja ličnosti podrazumevaju manipulaciju, prevaru, nemogućnost kontrolisanja besa, krivljenje drugih za probleme i nedostatak brige, žaljenja, krivice  i slično.

Sve ovo vam zvuči poznato?

Koliko je vaš šef stvarno lud?

Prvo, potrebno je dobro evaulirati situaciju. Ukoliko ne možete da spavate, ukoliko ste izmoreni otrovnih radnim okruženjem ili u najgorem slučaju ugrožavate svoju karijeru i budućnost podržavajući loše rukovodstvo, možda je najbolje vreme da produžite dalje i potražite sreću na drugom mestu.

Možete takođe da se obratite drugim kolegama za pomoć. Verovatno niste jedini koji se nosite sa ludim šefom. Ovo vam može dati ohrabrenje da se obratite svom šefu ukoliko znate da niste jedini koji tako misli. Obratite se nekim kolegama u koje imate poverenja ili mentoru i probajte da uradite nešto po pitanju njegovog ponašanja.

Ostanite pribrani

Ukoliko baš volite taj posao, ali morate hitno da poradite na načinima da ostanete pribrani i da ne reagujete na šefovo ponašanje.

Komunicirajte iskreno i otvoreno. Nesporazum u komunikaciji može izazvati najgore u lošem šefu. Umesto da se svadjate sa šefom, tokom komunikacije sa šefom na kraju mu se zahvalite na izdvojenom vremenu.

Predupredite problem dok se ne pogorša. Umesto da pripremite pitanja šefu vezano za određenu temu ili problem, pripremite neko rešenje koje ćete mu ponuditi umesto pitanja.

Takođe, trudite se da dokažete šefu da vredite kompaniji. Uvek davajte svoj maksimum i vaša spoznaja da doprinosite kompaniji će vam dati vetar u leđa da se što bolje nostite sa svojim šefom.
 

Share