Mali trik kako biste bili produktivniji na poslu: zatvorite e-mail na sat vremena!

Email koliko god da je pogodan je takođe i veliko gubljenje vremena. Mnogi od nas troše sate i sate u inboxu odgovarajući na mejlove, čitajući novosti, obaveštenja i slično.

Kao rezultat toga, mnoge naše druge dužnosti i obaveze bivaju zanemarene i ostavljene za kasnije u toku dana.

Još gore u eri notifikacija koje iskaču u okviru pretraživača tokom dana, vi ste non stop ometani kada god vam pristigne novi mejl. U takvim situacijama skoro uvek dođete u iskušenje da pogledate šta ste dobili i opet prekidate ono što ste radili.
Bez obzira da li dobijate par mejlova dnevno ili možda 300, naš savet je da probate barem na sat vremena dnevno da ugasite mejl. Nemojte ga ostaviti otvorenog u drugom tab-u u pretraživaču, onemogućite notifikacije i posvetite se poslu koji radite.

Ova preporuka se naravno ne odnosi na osobe koje zbog prirode posla moraju odmah da budu informisane i da daju povratnu informaciju, ali ako procenite da možete da sebi date luksuz da sat vremena ne gledate u mejl, iskoristite to.

Za tih sat vremena rada bićete mnogo produktivniji ako ste posvećeni samo tome i ne ometaju vas bespotrebna obaveštenja…

Još jedan tik možete probati, zadajte unapred sebi vreme u kom nećete proveravati svoj mejl, npr između pola 10 i pola 11, i to vreme iskoristite maksimalno da se posvetite svom poslu kako ne biste više ostajali prekovremeno, dolazili vikendom, radili od kuće i slično.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *