Praktični saveti za traženje posla za milenijumce

Definitivno više ne postoje dileme: radno okruženje za milenijumce je mnogo drugačije od onoga što su iskusile prethodne generacije. Ukoliko niste upoznati sa terminom milenijumac, više informacija možete saznati ovde.

Iako se tržište radne snage konačno oporavilo od velike recesije, nezaposlenost milenijalaca i dalje ostaje visoka kada se poredi sa starijim, više iskusnim generacijama.

I jednostavno milenijumci  nemaju sposobnost da se zadrže na jednom poslu više godina kako bi stekli iskustvo i zaslužili unapređenje uz rad.

Neki od klasičnih saveta vezano za traženje posla da česte promene posla mogu biti I dobre, ne odnose se na ovu generaciju. Oni su često meta otpuštanja i žrtve industrijske nestabilnosti, i dodatno su milenijalci prisiljeni da pristanu na posao ispod svog nivoa obrazovanje, usled kompetativnog tržišta radne snage.

 

U nastavku slede praktični saveti kako bi milenijalci pokušali da poboljšaju svoju potragu za poslom i da se poravnaju sa realnošću drugačijeg pogleda na radno okružnje u odnosu na ranije.

 

Identifikujte šta želite ali ipak budite fleksibilni

Prvi korak za uspešnu potragu za poslom je postavljanje cilja: Koju vrstu posla želite? Kada razmatrate ovo pitanje, imajte na umu posao koji biste želeli da radite svakodnevno, platu koju očekujete i u kakvoj radnoj kulturi biste želeli da radite.

Ali jednom kada ste ustanovili vašu idealnu ulogu, pokušajte da ne budete baš perfekcionisti u tome. Vaš prvi posao, možda čak i drugi li treći možda neće biti u skladu sa vašim idealnim očekivanjima. I to je ok: ove prve role će biti nešto što omogućiti da steknete iskustvo, da poboljšate znanja i veštine i sazidaće temelje vase budućnosti, tj idealnog posla.

Kao milenijalac, očekujte da možda vaš put neće obavezno biti tradicionalan razvoj od ulazne pozicije pa preko srednjeg menadžmenta do seniorskih pozicija. Možda će biti potrebno da radite nekoliko poslova od neplaćenih, do praksi i slično ali sa kojima ćete steći znanja koja će vas izdići na više nivoe.

Razvijajte svoju mrežu i neka ona radi za vas I za vašu pretragu

Milenijalci su generacija socijlanih mreža i vasa mreža prijatelja i poznanika na većim platformama može da vam omogući mnogo dobroga. Konekcije su vredne – od njih se mogu saznati neki poslovi koji nisu eksterno oglašeni do mogućnosti predstavljanja toj osobi.

Evo nekih predloga kako možete izgraditi i koristiti mreže:

  • Registrujte se na LinkedIn. Besplatna družtvena mreža na kojoj osobe iz HR odeljenja konstanto traže nove kadrove i na kojoj se objavljuju oglasi za posao.
  • Očistite svoje društvene mreže. Nalozi kao što su Facebook, Twitter ili Instagram i dalje mogu ostati vaše personalno okrilje ali ipak obratite pažnju da se tamo ne nalazi ništa što bi moglo biti napadno za neke druge ljude. Poslodavac može da pogleda vaš profil i da npr. vidi neke neprimerene fotografije zbog kojih ćete možda ispasti manje poželjni.
  • Pohadjajte događaje iz industrije. Verovatno na družtvenim mrežama pratite razne događaje iz oblasti koje vas interesuju, e pa posećujte ih i lično i iskoristite priliku da lično upoznajete ljude iz branše i uradite uživo intervju.

Ostanite istrajni

Uglavnom je posao traženja posla duboko frustrirajući. Zašto morate da pišete motivaciono pismo kada se sve informacije o vama mogu pronaći u vašem CV-u ili LinkedIn profilu? Zašto vam ljudi zaduženi za intervjuisanje postavljaju neka pitanja čiji odgovori se već nalaze u CV-u?

Zašto postoji toliko formalnih koraka prilikom regrutacije?

Ovo veoma frustrira milenijumce koji se uvek trude da smanje nepotrebne korake. Ali starijim generacijama ovakvo ponašanje može da liči na lenjost i može se tumačiti kao neposlušnost ka autoritetu.

Budite sigurni da ispratite sledeće korake kada aplicirate za posao:

  • Pošaljite ispravnu aplikaciju. Pažljivo pročitajte opis pozicije i budite sigurni da ste napisali sve što je poslodavac zahtevao u oglasu (npr. CV, motivaciono pismo, preporuke, očekivanu platu i slično)
  • Gledajte da CV ne sadrži pravopisne i greške prilikom kucanja.
  • Ispratite formalnost intervjua. Obucite se prikladno prilici, iskučite vaš telefon, ljubazno se ophodite i imajte ispravan govor tela.
  • Pripremite se za najčešće postavljena pitanja na razgovoru. Istražite kompaniju, proverite njihov sajt i slično.
  • Pošaljite poruku zahvalnosti nakon razgovora. Finalna ljubaznost, nešto što intervjuisti volje, nakon razgovora pošaljite osobi koja je vodila razgovor sa vama pismo zahvalnosti na ukazanoj prilici za razgovor.
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *