Sajtovi za traženje posla (BLOG)

TrazenjeSada kada ste razglasili svima da ste u potrazi za poslom, pomirili se sa činjenicom da od sedenja kući i ne radjenja ništa nema vajde, aktivirajte svoju potragu za poslom preko interneta.
Već smo rekli da je lični obilazak odredjenih vlasnika sosptvenog biznisa prevazidjena stvar.

 

Ukoliko posetite neku veliku kompaniju, moći ćete uglavnom samo na portirnici da ostavite svoj CV, u poslovnicama ili filijalama odredjenih firmi ne rade osobe koje su nadležne za primanje novih zaposlenih,i u suštini teško ćete stići do one osobe koja odlučuje o zaposlenju.

Ovo ne znači da ukoliko poznajete situaciju ili nadležnu osobu u odredjenoj firmi ne možete probati lično da porazgovarate, ali veća je verovatnoća da ćete imati uspeha ako pokušate elektronski da aplicirate.

Na internetu možete pronaći sve.

Za početak sam počeo da posećujem specijalizovane sajtove posvećene oblasti pretrage poslova. U Srbiji ih posluje nekoliko, iz ličnog iskustva mogu da preporučim sledeće:

POSLOVI INFOSTUD

LAKO DO POSLA

POSLOVI RS

POSAO SRBIJA

Postoji još nekoliko sajtova koje možete pronaći ali se većina poslova ponavlja. U suštini oni koji se nalaze na nekim drugim sajtovima, gotovo sigurno će se nalaziti i na nekim od ovih gore navedenih.

Mnogi od ovih sajtova ne služe samo kao običan pretraživač oglašenih poslova, nego i pružaju savete koje se tiču aktivnog traženja posla, saveta za intervju, saveta za pisanje CV-a i slično.

Na ovu temu se može dosta pisati, možda je ipak najbolje da odvojite malo vremena i pročitate savete sa sajta Poslovi.Infostud.

 

Share